12. okt. 2009

Bliv forsøgsperson - Hurtige penge

På Forsøgsperson.dk finder du en oversigt over forsøg, hvor der mod betaling søges forsøgspersoner. Det kan på mange måder blive nemme og hurtige penge, men selvom betalingen for at medvirke først kan være fristende, er det altså vigtigt, at du forholder dig kritisk og grundigt undersøger, hvad det er du siger ja til at medvirke i.

Ifølge Politiken.dk, skønnes mere end 100.000 danskere hvert år, at deltage i medicinske forsøg eller lægevidenskabelig forskning.

Det er ikke altid farligt:
Spis gratis økologisk mad og få 5.000 kr. udbetalt. De serverer maden, tjekker dit urin og afføring, og tager din blodprøve og sim sala bim et honorar på 5.000 kr.
Eller hvad med at..

Cykle cykle cykle = 5.000 kr.! 4 cykle ture om ugen i 4 uger.Et dokter besøg.Slap så helt af i 4 uger.Endnu et dokter besøg.Sådan 5.000 kr.


Spændende, ikke?
Den slags forsøg ville jeg sagtens ligge krop til, hvad med dig?

Forsøg med mennesker
Alle forsøg i Danmark, hvor der indgår mennesker eller biologisk materiale fra mennesker, skal godkendes. Forsøgspersonens rettigheder, sikkerhed og velbefindende kommer forud for de videnskabelige og samfundsmæssige interesser.


En forsøgsperson kan til hver en tid trække sig fra et forsøg, selv om vedkommende har givet et skriftligt samtykke til at medvirke. Ifølge Den Centrale Videnskabsetiske Komité blev der i fjor godkendt 627 biomedicinske forskningsforsøg. Yderligere 80 forsøg blev godkendt på en række vilkår, mens 10 projekter ikke blev godkendt.

Det er naturligvis ikke alle forsøg, der sidder lige i skabet og der er grænser for, hvor meget man vil udsætte sig selv for. Omend siden bliver løbende opdateret med nye forsøg, så skynd dig ind og tilmeld dig deres nyhedsbrev. På den måde går du ikke glip af et nemt supplement til din SU.

Se mere på www.forsoegsperson.dk

2 kommentarer:

  1. Det kan dog også hurtigt blive til mere... interessante oplevelser ;-) En af mine bekendte valgte at deltage i et forsøg, hvor han oprindeligt skulle have indsat muskelbiopsier i lårene.

    Det skulle selvfølgelig blive mere kompliceret end som så.. Det sidder åbenbart ikke rigtigt, så de forsøger flere gange - han får sat 5 stykker i låret og stadig uden det ønskede resultat. Til sidst giver de simpelthen op - Han får sit honorar og kan tage hjem med utrolig store smerter i låret de efterfølgende par dage.. Dog til stor underholdning for os andre ;-)

    Så tænk dig en ekstra gang om, før du udsætter dig for noget. Omend er det nogle hurtige og nemme penge.

    SvarSlet
  2. Har selv fået muskel biosier taget. Og de sætter ikke noget i dit lår, de tager en smule af musklen, og er som at få et trælår og gør ikke ondet under udtagelse

    SvarSlet

Hvis du har spørgsmål eller ris/ros, så smid gerne en kommentar.