5. okt. 2009

Legater

De færresten studerende har åndssvagt mange penge at gøre med, så her kommer en ide til en ekstra indtægtsmulighed – udover at have arbejde ved siden af. Man kan søge legater.

Legater findes i mange afstøbninger, men særligt studerende, som er"værdigt trængende" eller i "særlige økonomiske vanskeligheder" kan komme i betragtning - Hvilket må siges at være 99,9% af samtlige studerende ;-) Ligeledes findes der legater til de forskellige studieretninger, til studieopholder og legater som er geografisk, socialt eller familiært bundet.

Måske er det alligevel ikke så forfærdeligt, at være født i Thisted, hvis du pludselig er den eneste, som søger Gravballemandens legat og står med 5-10.000 kroner på hånden for en times arbejde (no offense til det nordjydske folk :-)).



SO.dk forklarers det, at man kan søge legater til alverdens formål. Har du overvejet, at ansøge om legatstøtte til din hovedopgave eller et projekt? Hvad med i forbindelse med et dødsfald eller ved sygdom? Eller bare til generel støtte, fordi du er dig. Du finder eksempler på ansøgninger her

Når du endelig modtager et legat, så anbefales det, at du skriver et takkebrev på 8-10 linier.

Stadig ikke motiveret? Mette fik 17.500 til sit studieophold i Holland, Claus en splinter ny computer eller Kristine, der scorede næsten 100.000 kroner på legater i sin studietid.

Husk på, at nogle legater er skattepligtige. Omend der kan søges dispensation for det - Forhør dig på dit lokale skattekontor.

Du finder legater på følgende sider:

Studenterguiden
Studerende Online

Legatnet


På eksempelvis Studerende Online's side kan man kigge forbi hver måned og få en update med de kommende legater, der har ansøgningsfrister den efterfølgende måned.


God fornøjelse! :-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Hvis du har spørgsmål eller ris/ros, så smid gerne en kommentar.